Número de telèfon

(+34) 695 64 11 51

Correu electrònic

info@apropgranollers.com

Horari

De Dilluns a Divendres

Avaluació diagnòstica

La neuropsicologia és una especialització de la psicologia que estudia la relació entre el cervell i el comportament humà.

A través d’una exploració neuropsicològica (administració de tests, recollida d’història clínica…) s’analitzen les funcions cognitives (memòria, atenció, llenguatge…), les emocions i la conducta.

En el cas dels nens i adolescents, una valoració neuropsicològica pot ser útil en cas de:

  • Trastorns de l’aprenentatge (dislèxia, discalcúlia…)
  • Trastorns del neurodesenvolupament com el TDAH o el Trastorn de l’Espectre Autista.
  • Dany cerebral adquirit (lesions en el cervell causades per traumatismes, vessaments cerebrals, per epilèpsia, o per patologies oncològiques…)
  • Trastorns del neurodesenvolupament relacionats amb malalties i síndromes genètiques.
  • Trastorns psiquiàtrics

En el cas dels adults, la valoració està indicada en:

  • Ictus que causen dany cerebral
  • Traumatismes craneoencefàlics amb dany cerebral associat
  • Malalties neurològiques com l’Esclerosis Múltiple, l’Epilèpsia…
  • Pèrdues de memòria (deteriorament cognitiu lleu) i/o demències com el Parkinson, Alzheimer, demències vasculars, etc.

La valoració neuropsicològica ens permet determinar un perfil de punts forts i febles que ens ajuda a planificar de forma individualitzada la rehabilitació neurocognitiva, la reeducació psicopedagògica o bé la intervenció més adient segons el moment en què es troba el pacient.

Tractament neuropsicològic: rehabilitació cognitiva i suport emocional als cuidadors

Si pateixes o tens un familiar amb una malaltia neurològica, neurodegenerativa o lesions en el cervell com a conseqüència d’un dany cerebral i detecteu dificultats en seguir el dia a dia amb normalitat (pèrdues de memòria, dèficit d’atenció…) oferim rehabilitació cognitiva i estratègies per compensar les dificultats de la vida diària tant al pacient com als seus familiars.

Si ets el cuidador d’una persona amb una malaltia crònica, neurològica, oncològica… sabem com de dur és conviure en aquesta situació. Per això t’animem a que t’informis sobre els nostres grups de suport emocional a cuidadors; un espai per tu, on podràs sentir-te lliure d’expressar allò que et pesa i on trobaràs la comprensió en altres persones que es troben en la mateixa situació que tu. Recorda que també és important cuidar i estimar-se a un mateix.